Únorové posezení
Vinařský večer v únoru měl hlavní téma víno a ryby (český kapr)
Připravili jsme šest úprav kapra a to: pečený kapr na másle s kmínem, pečený kapr na oleji a v zelenině, kapr po mlynářsku, uzené závitky, uzený kapr (podkovy), a uzený kapr s pepřem. Hosty překvapilo (celkem 24), jak k uzenému kapru ladí Svatovavřinecké či Frankovka a ke kořeněnému uzenému kapru dokonce vhodnost Cabernetu. Z připravených vín mohli sami odzkoušet i jiná vína k dané pochutině, zajímavá byla kombinace kapra po mlynářsku s Ryzlinkem rýnským v bobulích. To bych potřeboval v práci, ozval se v průběhu večera jeden z hostů - profesionální kuchař ve čtyřhvězdičkovém hotelu. Následně se v podstatě ujal slova, a personál vinotéky se v podstatě staral o lístečky na psaní receptů a specialit. Jedna zajímavost. Klasická česká bramboračka. Přidávat buď zázvor, snoubí se se zeleninou, nebo muškát, ladí s bramborou. Oboje je špatně, chuť je rozbitá. Večer začal a proběhl velice aktivně, ani jsme nestačili pořídit foto připraveného stolu.